De Behandeling lcadmin

Een nieuwe behandeling bestaat uit 2 of 3 sessies met tussenpozen van 4 tot 6 weken voor een optimaal resultaat.
Tijdens iedere sessie wordt het pigment laagje over laagje in de huid aangebracht.
Op deze manier krijgt u het mooiste resultaat en heeft u langer plezier van uw permanente make up.

Het is aan te raden om na 1 tot 1,5 jaar na de laatste behandeling uw permanente make up te laten opfrissen.

Indien u dit niet doet vervaagd uw permanente make up op een natuurlijke wijze.

Tijdens de eerste afspraak (intake) wordt er een korte vragenlijst (informed consent) over uw gezondheid ingevuld.

Deze is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen.
In overleg met de klant wordt dan de vorm en kleur van pigment bepaald.
Na de behandeling krijgt u een nazorgformulier mee.
Om het optimale resultaat te bereiken zullen er nog 2 behandelingen navolgen.

De behandeling wordt over het algemeen als “goed te doen”ervaren.
Om de behandeling enigszins toch wat comfortabeler te ondergaan, kunt u bij uw huisarts Emla creme aanvragen.

Dit is een verdovende creme en mag u 45 minuten voor de behandeling ruim aanbrengen op het te behandelen gebied, met uitzondering van de ogen !

Om het beste resultaat te verkrijgen adviseren wij u de volgende voorzorginstructies te volgen:

* Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen met Vitamine E, door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.

* Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten.
Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten.

* Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.

* Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts)

* Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.

* Bij gebruik van Prednison kunt u pas een behandeling ondergaan 6 weken na het stoppen van de kuur/tablet. Prednison zorgt er namelijk voor dat uw lichaam het pigment afstoot.

* Sport op de dag en de navolgende 3 dgn niet na de behandeling. Hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).

* Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger.

* Als u uw wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.

* Minimaal 6 weken voor uw eyeliner behandeling Géén wimper serum gebruiken. Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit.U moet er rekening mee houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), hou dus een bril bij de hand.

Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en dan de lenzen met steriel water afspoelen voorafgaand ze in de ogen te plaatsen.

Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid.

* Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van labello, lip gloss en/of andere lip balsems (veelvoudig gebruik houd in meer dan 2 keer smeren per dag). Lip balsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van PMU.

* Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wilt toch graag een lip behandeling ondergaan, volg dan het volgende advies op; neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg vitamine C en L-Lysine -ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed)

Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, dit is verkrijgbaar bij de reguliere drogist.
7 dagen na de behandeling kunt u met de voedingssupplementen stoppen.