FAQ lcadmin

Veelgestelde Vragen

Een betere benaming voor Permanente Make Up is Semi Permanente Make Up, want het is niet helemaal permanent. Het is niet zo blijvend als een tatoeage. Zonder opfrissen vervagen de pigmenten in de huid geleidelijk, totdat het vrijwel niet meer zichtbaar is. Dit is ook het grote verschil met tatoeage waar men Permanente Make Up nogal eens mee verward. Bij een tatoeage brengt men inkt diep in de huid aan waardoor het blijvend is (permanent). Bij Permanente Make Up brengen we pigmenten (dus geen inkt) oppervlakkig in de huid aan waardoor de huid gaandeweg een deel van het pigment zelf opruimt en een deel vervaagt door de zon. Door bij Permanente Make Up oppervlakkig in de huid te werken, geven de pigmenten een mooiere, natuurlijkere kleur weer. Daarnaast is het wenselijk dat de pigmenten in de huid vervagen want dat maakt het mogelijk om later eventueel de vorm of kleur aan te passen in verband met verandering van smaak of haarkleur of bij het ouder worden.
De apparatuur bestaat uit een machine waaraan met een snoer een handstuk bevestigd is. In de pen van dit handstuk brengen we een naaldmodule aan waarin een paar hele fijne naaldjes bij elkaar zitten. Door de machine te bedienen gaan de naaldjes zeer snel op en neer en brengen we door middel van handmatige druk pigment oppervlakkig in de huid. Voor elke behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt . Elke naaldmodule wordt dus maar een keer gebruikt en wordt direct aan het einde van de behandeling weg gegooid.
In het geval van wenkbrauwen en lippen kun je voor de eerste behandeling op doktersrecept tube Emla crème halen. Je smeert een dikke laag Emla crème minimaal een half uur voor de afspraak op je wenkbrauwen of lippen. Deze creme verdoofd de huid en zo voel je minder pijn tijdens de behandeling. Veel mensen zien er tegen op maar de meeste vinden het enorm meevallen. Emla crème mag níét rondom en op de ogen aangebracht worden!
Permanente Make Up blijft gemiddeld een tot drie jaar mooi. Hoe lang het mooi blijft is afhankelijk van de kleur, plaats van behandeling en de leeftijd van de persoon. Permanente Make Up opfrissen is nodig als je de kleurintensiteit mooi wilt houden. Zonder opfrissen zijn wenkbrauwen gemiddeld na vijf jaar vrijwel geheel verdwenen. Er blijft soms nog een heel licht waasje zichtbaar. Eyeliner kan wat langer zichtbaar zijn omdat de ooghuid dun is en het pigment daardoor soms net iets dieper in de huid zit. Bij lippen vervaagt het pigment ook met de jaren, net als bij wenkbrauwen en eyeliner. Ons advies is om Permanente Make Up binnen gemiddeld anderhalf jaar op te laten frissen om weer de gewenste kleurintensiteit te bereiken. Het voordeel van tijdig opfrissen is dat je dan hoogstwaarschijnlijk maar één behandeling nodig hebt dus de minste kosten.
De eerste behandeling duurt het langste, gemiddeld neemt die ruim twee uur in beslag. De tweede behandeling neemt vaak wat minder tijd en de derde behandeling nog weer minder omdat dat vooral de finishing touch is.
Vaak is er veel mogelijk om reeds aangebrachte Permanente Make Up te corrigeren. Verkleurde wenkbrauwen kunnen we door middel van speciale technieken corrigeren zodat ze weer de gewenste kleur krijgen. Maak gebruik van het gratis en vrijblijvend adviesgesprek om specifiek voor jou te bekijken welke aanpak het meest geschikt is.
Permanente Make Up vervaagt. Als je het mooi wilt houden is enig onderhoud nodig. Ons advies is om het binnen anderhalf jaar op te laten frissen om weer de gewenste kleurintensiteit te bereiken. Het voordeel van tijdig opfrissen is dat er dan meestal maar één behandeling nodig is dus voordeliger is. Als je te lang wacht en het is flink vervaagt dan ben je waarschijnlijk niet met één behandeling klaar.
Vaak is er veel mogelijk om reeds aangebrachte Permanente Make Up te corrigeren. Bij te volle wenkbrauwen kunnen we door middel van een speciale techniek weer zogenaamde haartjes creëren zodat het geheel luchtiger oogt. Maak gebruik van het gratis en vrijblijvend adviesgesprek om specifiek voor jou te bekijken welke aanpak het meest geschikt is.