Hygiëne en Veiligheid

lcadmin Eyeliner, Lippen, Make Up, Wenkbrauwen , , , ,

In Nederland is in 2006 nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit blijkt uit ons certificaat dat in de behandelruimte aanwezig is.
Dit certificaat bewijst dat onze salon aan de eisen voldoet.

Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren die ook monsters neemt van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt.
Deze wet is van kracht sinds 2007.

De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden.

De Landelijke Vereniging voor Hygiëne en Veiligheid (LVHV) en de Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) houden zich met de controle op het veilig aanbrengen van permanente make-up bezig.

Hygiënemodule

In Nederland moet een PMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiënemodule in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naaldkapje waar het pigment in opgezogen wordt.

Het hygiëneaspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen.

Het voordeel hiervan is, dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt besmetting van de ene cliënt naar de andere voorkomen.
Bij iedere behandeling gebruiken wij een nieuwe, steriele naald/module.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende naaldgroeperingen mogelijk, waardoor er verschillende effecten ontstaan. Naalden die tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld in een driehoekje (3-puntsnaald) of 4 naalden die achter elkaar staan (4-flat).

Naalden die achter elkaar staan worden ‘flat’ (oftewel ‘plat’) naalden genoemd, deze worden onder andere gebruikt om te schaduwen of een techniek die wordt genoemd: hairstrokes.

Hiermee kunnen haartjes worden getekend die, afhankelijk van de creativiteit en ervaring van de specialist, net echt lijken.

In pigmenten is er qua kwaliteit veel verschil. De stabiliteit van de kleur is belangrijk, pigmenten die gesinterd zijn blijven stabiel van kleur.

Wij werken uiteraard alleen met pigmenten die voldoen aan de strengste eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit.