Medisch lcadmin

DERMATOGRAFIE.

Vitiligo (pigmentstoornis)

Bij Vitiligo verdwijnt het natuurlijke pigment uit de huid. Met de pigmentatiebehandeling kunnen nieuwe huidpigmenten worden aangebracht zodat dit minder opvalt. Voor een permanente make-up behandeling moet Vitiligo tenminste 3 jaar stabiel zijn, om er zeker van te zijn dat het grensgebied zich niet uitbreidt.

Na een intake-gesprek wordt er een kleine kleurentest uitgevoerd op de minst opvallende plek,
4 tot 6 weken later wordt de kleur van het testgebied beoordeeld en kan er worden gestart met de volledige behandeling.

Tepel en tepelhofpigmentatie.

Bij deze behandeling wordt de tepel en tepelhof nagebootst bij personen die een borstreconstructie
hebben gehad (bijvoorbeeld na een operatie tegen borstkanker). Door middel van speciale naaldtechnieken wordt een zeer natuurlijk 3-D resultaat behaald.

Littekens of vervormingen om de tepelhof als gevolg van een borstlift of borstverkleining kunnen ook geminimaliseerd en gecorrigeerd worden. Voor mannen en vrouwen waarvan de tepelhof te bleek, te klein, asymmetrisch is of geen definitie heeft kan medische pigmentatie ook een mooie uitkomst zijn.

Wat is het verschil tussen medische pigmentatie (dermatografie), scar relaxation en PMU ?

Het verschil tussen een medische pigmentatie (dermatografie) en permanente make up is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, het wordt met een andere techniek ingezet.

Een andere techniek die gebruikt wordt in combinatie bij medische pigmentatie is scar-relaxation.
Dit wordt ingezet bij littekens waarbij de huid verhard is of geen doorbloeding meer heeft zoals bijvoorbeeld bij brandwonden.

Bij medische pigmentatie worden de mogelijkheden en de te verwachten resultaten uitgebreid besproken met de klant.
Samen met de klant wordt dan een behandelplan opgesteld.

Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen verricht.
Er wordt per keer een deel van de kleuren (pigmenten) ingebracht om zo, langzaam, tot een mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen.

Veel mannen en vrouwen hebben littekens door een ongeluk, operatie of door een aangeboren afwijking zoals een hazenlip (schisis). Medische pigmentatie geeft dus echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd.
Vaak zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk ( 4 tot 7 ), afhankelijk van de grootte van het litteken en soms de diversiteit aan huidstructuren.

Er moet zeker 6 weken tussen elke behandeling inzitten, dit om de
huid goed te laten genezen voor een optimaal effect van de vervolgbehandeling.
Bij een medische pigmentatie worden er verschillende kleuren pigment in de huid aangebracht.
Dit geeft een heel natuurlijk effect.
Per behandeling worden er 1 á 2 kleuren ingebracht in de huid. Het langzaam opbouwen van de behandelingen geeft uiteindelijk een optimaal en natuurlijk resultaat.

Litteken-camouflage.

Het is mogelijk om een litteken minder opvallend te maken. De enige voorwaarde is dat het litteken lichter dan de omliggende huidskleur moet zijn én goed genezen is.

Nieuwe pigmenten zullen in het litteken worden aangebracht die zoveel mogelijk op de eigen huidskleur lijken. Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt het litteken minder op.